Voedingssupplementen als aanvulling

eiwitten boostersTijdens je anabolen kuur is het verstandig om je lichaam goed tot rust te laten komen en je voeding aan te vullen met de nodige vitaminen en minarelen. Vooral eiwitten zijn belang voor de ontwikkeling van je spieren maar ook de gewone vitaminen zijn van belang voor een goed herstel. Een ongezonde levensstijl en een anabolen kuur zijn geen goede combinatie. Door de steroiden die het lichaam extra hard laat werken om spieren aan te maken heeft het lichaam ook extra bouwstoffen nodig om dit te kunnen volhouden. Daarom nemen veel sporters naast hun voeding preparaten die extra bouwstoffen bevatten.

Als er te veel wordt gesport komen er antiradicalen vrij in het lichaam die vergelijkbaar zijn met de antiradicalen die vrij komen bij het roken een sigaret. Daarom is het belangrijk dat er genoeg rust wordt genomen en gekozen wordt voor gezonde voeding. Door gezonde voeding te nemen worden de enzymen in het lichaam aangevuld die op hun beurt de antiradicalen bestrijden en er voor zorgen dat het lichaam gezond blijft. Enzymen zitten enkel in verse onbehandelde producten. Denk hierbij aan fruit, groente en noten. Als de groente eerst wordt gekookt breken de enzymen af. Houd het daarom bij vers. Als dit niet altijd lukt gebruik dan een aanvulling op je voeding.

Wat zit er allemaal in een Voedingssupplementen?

Een voedingssupplement is een middel dat een aanvulling is op een normale voeding. Vaak zijn het vitaminen, mineralen of andere voedingsstoffen welke in de voedings supplementen zitten. Het is de bedoeling dat je hierdoor gezonder gaat leven en een gezonder lichaam krijgt. De werking is echter niet altijd wetenschappelijk vastgelegd. In Nederland zie je daarom etiketten met een aanbeveling om te kiezen voor een gezonde en gevarieerde voeding iedere dag.

De juridische aspecten en voedingssupplementen

Voedings supplementen zitten tussen geneesmiddelen en voedingsmiddelen in. Vaak is het middel te verkrijgen in een capsule, tablet, poeder, sachet of iets soortgelijks. Het lijkt in ieder geval veel op medicijnen en de vorm waarin geneesmiddelen komen. Ook zijn het vaak therapeuten welke de supplementen voorschrijven. Ook spelen de verkopers vaak op het randje van wat wel en wat niet mag.

Het is goed om te weten dat vitaminen en mineralen preparaten en voedings supplementen onder een steeds nieuwere wetgeving komen te vallen in de hele EU. Door de wetgevingen van alle staten te harmoniseren is het gemakkelijker om erop toe te zien dat alles goed wordt uitgevoerd. Wetten in Nederland moeten namelijk niet totaal anders zijn dan in Duitsland. Een keer over de grens gaan maakt het dan namelijk wel erg gemakkelijk om aan wetten in een van de twee landen te omzeilen.

Vaak zijn het vitamines en mineralen welke je in de voedings supplementen aantreft. Het kunne echter ook antioxidanten zijn, omega 3 vetten, visolie, glucosamine, creatine of tal van andere stoffen. Er zijn vele verschillende soorten supplementen. Weet waar ze allemaal goed voor zijn en ook hoe ze voor jouw lichaam kunnen werken.

Je kunt eigenlijk bij iedere apotheek, webwinkel of shop supplementen kopen. Er zijn vele verschillende merken. Kijk hoe ook jij de juiste supplementen kunt krijgen om een gezonder lichaam te krijgen.